Brommercross

Brommercross

Met de OJWL brommercross willen we regionale crossers van elk niveau samen brengen om ze sportieve wedstrijden te laten rijden waarbij de gezelligheid het belangrijkste is. Niet alleen de professionele motorcrossers kunnen aan ons evenement meedoen, maar vooral de jongens en meiden die graag een keer een wedstrijdje rijden met hun motor of brommer zijn van harte welkom. Op het speciaal aangelegde circuit is er voor alle crossers de mogelijkheid te strijden voor de prijzen. Hier zal een daglicentie van de MON voor worden afgesloten wat tevens als verzekering geldt, dus het is niet nodig om van tevoren al ergens lid van te moeten zijn. 

Behalve de sportieve wedstrijden willen we een compleet evenement neerzetten met voor ieder wat wils en dit voor jong en oud. Dit onder andere in de vorm van live muziek, voldoende eten en drinken en verschillend vermaak zoals speelmogelijkheden voor de kleintjes. Nieuw dit jaar is de loopfietsrace voor de kinderen. In de pauze van de cross, mogen de kleintjes tegen elkaar gaan race op de baan met hun eigen loopfiets.

Brommercross 2018
Dit jaar zal de OJWL brommercross plaats vinden op 22 en 23 september op het terrein aan de Dennenweg in Laren gld. De entree voor het evenement is €5,00. Dit geldt voor het hele weekend.. Kinderen onder de 1.40 meter hebben gratis toegang.

Zaterdag 22 september
Op de zaterdagavond begint het evenement met de ophoepelcross. Dit is een afvalwedstrijd waarbij alle crossklassen vanaf 125cc kunnen meedoen, er is geen aparte klassenindeling. Het is een avondcross over de verlichte crossbaan waarbij door middel van een afvalsysteem telkens rijders afvallen, oftewel op moeten hoepelen. Het gaat elke keer om relatieve korte wedstrijdjes van maar enkele ronden. Het afvalsysteem is zo opgezet dat alle rijders behalve de training sowieso aan 3 wedstrijdjes mee kunnen doen. Een transponder is voor de ophoepelcross verplicht. Deelnemers die zelf geen transponder hebben moeten er één huren bij de organisatie. De kosten hiervoor zijn €10,00. Dit kan gelijk bij de inschrijving geregeld worden In de feesttent speelt de hele avond de band Guts, dus aan muziek en gezelligheid is geen gebrek. Alle rijders zullen zich vanaf 16:30 eerst moeten melden in de feesttent, ook als je al ingeschreven bent.

Training vanaf 17:30 uur
Wedstrijden vanaf 18:30 uur
Finale 21:50 uur
Prijsuitreiking 22:30 uur
Inschrijfgeld €15,00, op de dag zelf €20,- OJWL leden krijgen bij de inschrijving twee comsumptiemunten.
Verplicht afsluiten van de MON daglicentie, dit kan ook op de dag zelf.

Zondag 23 september
Op de zondag is de daadwerkelijke brommercross, gelijk aan voorgaande jaren. Dus hier rijden verschillende klassen de wedstrijden, er kan
gereden worden in de volgende klassen:
- Brommerklasse oldtimer, motoren tot 1990
- Brommerklasse 13-16 jr / Damesklasse
- Brommerklasse >16 jr
- Crossmotoren 65/85cc
- Crossmotoren MX2, t/m 144cc tweetakt en t/m 250cc viertakt
- Crossmotoren MX1, boven 144cc tweetakt en boven 250cc viertakt
Alle rijders zullen zich ‘s morgens vroeg eerst moeten melden in de feesttent, ook als je al ingeschreven bent. Met de brommercross wordt er gereden met transponders, dit is voor de tijdwaarneming. Deelnemers die zelf geen transponder hebben moeten er één huren bij de organisatie. De kosten hiervoor zijn €10,00. Dit kan gelijk bij de inschrijving geregeld worden.

Overdag loopt Dick Raat rond met zijn gitaar, dus aan muziek en gezelligheid is ook deze dag geen gebrek. Alle rijders zullen zich vanaf 08:00 eerst moeten melden in de feesttent, ook als je al ingeschreven bent. 

Training vanaf 9:30
Wedstrijden vanaf 12:00
Prijsuitreiking 18:00
Inschrijfgeld €15,00, op de dag zelf €20,- OJWL leden krijgen bij de inschrijving twee comsumptiemunten.
Verplicht afsluiten van de MON daglicentie, dit kan ook op de dag zelf.

Het inschrijven voor zowel de ophoepelcross als de brommercross zal via deze site mogelijk zijn vanaf enkele weken voor het evenement.

De OJWL brommercross commissie bestaat uit:

Juul Smeets (voorzitter, 0681211776)
Patrick Heijink
Mariët Meuleman
Gerjan Meuleman
Marc Zomer
Rick Uiterweerd

Brommercross

Contact opnemen

Lid worden

Contact

Correspondentieadres:

Zutphenseweg 3/M

7245BK Laren

Contact opnemen

Lid worden

Contact

Correspondentieadres

Broekstraat 5/A

7217SL Harfsen