AJK

AJK

AJK Laren & Lochem
AJK Laren & Lochem is een groep van 6 jongeren welke het belangrijk en leuk vind om actuele agrarische zaken te bespreken. Wij doen dit door verschillende excursies naar bedrijven te organiseren. Binnen onze club zijn er ook mogelijkheden om cursussen of thema dagen te bezoeken. Het doel welke wij stellen is dat we een interessante en ook een gezellige dag/ avond of weekend organiseren waar iets geleerd kan worden en wat gezellig is. Het AJK is niet alleen voor boeren, iedereen die zich interesseert in de agrarische sector kan naar onze activiteiten komen.

NAJK
AJK Laren- Lochem is de plaatselijke afdeling van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontact (NAJK). Het landelijke NAJK is onderverdeeld per provincie. Dit is hier het Gelders AJK (GAJK). Dit GAJK is weer onderverdeeld in regio's, voor Laren & Lochem is dit regio West Achterhoek. Het NAJK is een landelijke stand organisatie voor de belangen behartiging van jonge Boeren en tuinders. Zei proberen de belangen van jonge boeren te behartigen in de Nederlandse politiek. Daarnaast word er geprobeerd om een kennis platform te bieden op actuele zaken als Regelgeving, bedrijfsovername e.d.

Voorbeelden van Excursies
Wij organiseren om de maand een excursie soms een heel weekend of soms een avond. Hieronder staan een greep uit het grote aantal excursies welke door ons georganiseerd wordt.

- Een weekend Groningen,  hier hebben we 2 melkvee bedrijven en een akkerbouw bedrijf bezocht. Alle bedrijven hadden bijzondere bezienswaardigheden. De zaterdagavond hebben wij in de stad Groningen doorgebracht.
- Een weekend België, We zijn naar belgie geweest met een bus, Hier hebben we kennis gemaakt met de vleesvee sector. Een rondleiding door een vleesvee bedrijf, een slagerij en het bezoek aan een melkvee fokkerij organisatie in het zuiden van het land behoorde tot het programma.
- Een geitenhouderij bedrijf, hier werden alle ins en outs van de geitenhouderij toegelicht.

AJK-commissie

Jouke Holmer
Willem Veeneman
Sander Wissink
Daaf Ligtenbarg
Geline Hofmeijer
Bas groot Roessink
Reinier Septer

 

AJK

Contact opnemen

Lid worden

Contact

Correspondentieadres:

Zutphenseweg 3/M

7245BK Laren

Contact opnemen

Lid worden

Contact

Correspondentieadres

Broekstraat 5/A

7217SL Harfsen